چگونه شير بخوريم؟

مقدمه: يكبار اشتباه كرديم و سعي كرديم ادای پزشكان مهربان را دربياوريم و گفتيم به تمام سوالات پاسخ مي‌دهيم،ببينيد چگونه كامنتدونی مطلب قبلي را با سوالات و نكات آنچنانی منفجر كرده‌اند؟ آقا ما دوباره همان پزشك بداخلاق هستيم!! هرچه مي‌گوييم مو به مو عمل كنيد و به هيچ سوال و ايراد بني‌اسرائيلي هم جواب نخواهيم داد 🙂

شايد يكي از بزرگترين مشكلاتی كه اكثر خانم‌ها و آقايان با آن مواجهند مشكل در مصرف شير است.اين مشكل واقعا وجود دارد و توضيحي كاملا علمي هم دارد.سعي مي‌كنم ساده توضيح دهم.لطف كنيد با سوالات پيچيده، من را فيتيله‌پيچ نكنيد.ساده بيانديشيد و ساده بپرسيد تا بتوانم ساده جواب دهم:

شير يكي از باارزشترين مواد غذايي است.اما برای اينكه در بدن انسان جذب شود نياز به يك فاكتور بسيار مهم دارد.در روده انسانها نوعي باكتری زندگی مي‌كند كه برای تجزيه محتويات شير لازم است.در حالت عادی تعداد انها بسيار بسيار كم است.وقتي شما به يكباره حجم زيادی شير ميل مي‌كنيد(مثلا يك ليوان) باكتری مورد نياز جهت تجزيه اين يك ليوان در روده شما وجود ندارد، در نتيجه روده شما شير را بعنوان يك ماده اضافي تشخيص داده و ان را دفع مي‌كند.اين دفع به صورت دل‌پيچه و اسهال رخ مي‌دهد.

اما اگر به روشي اصولي شير را مصرف كنيد اين مشكل اتفاق نخواهد افتاد.روز اول از مقدار حداقل شروع كنيد.مثلا نصف استكان (يا حتي كمتر). باكتريهای اندك موجود در روده شما فرصت كافي خواهند داشت تا شير موجود را تجزيه كنند و سپس بدن شما آنها را جذب خودش كند.در كنار اين موضوع آن باكتريها مي‌توانند فرصت لازم را داشته باشند برای اينكه تعداد خود را افزايش دهند.چند روز (مثلا 3 روز ) باهمين مقدار اندك، شير ميل كنيد.روز 3-4 مي‌توانيد اندكي به ميزان آن اضافه كنيد.اين سيكل را هرچند روز يكبار افزايش داده تا پس از مثلا 15 روز- يكماه، مقدار مصرف شير روزانه خود را به يك ليوان در روز برسانيد.

اگر اين روش اصولي را همه شما دقيق و مو به مو بكار بريد، حدود 90% شما بدون مشكل خواهيد بود.در گروهی از افراد ممكن است بوی خود شير برايشان ناراحت‌كننده باشد.اين افراد مي‌توانند از شير پاستوريزه در هر فرم آن استفاده كنند: سرد گرم فرقي نمي‌كند.حتي اگر واقعا شير به تنهايي برای شما غيرقابل تحمل است مي‌توانيد تركيبات آن را امتحان كنيد.

در زندگی حرفه‌ایم  تنها يك دسته مراجعان هستند كه اعصاب من را بينهايت خط‌خطی مي‌كنند: كساني كه صبر ندارند و عجولند!! عجول نباشيد!! بلافاصله نپريد جلو كه : اقا همه اين كارها رو كرديم نشد!! ارام باشيد و تك تك موارد را دقيق رعايت كنيد.

با اين كه هيچ چيز هيچ چيز جايگزين خود شير خالی نمي‌شود اما در صورتی كه واقعا توانايي تحمل آن را -بعد از انجام اين كارها – نداشتيد، از تركيبات آن استفاده كنيد: شيرخرما ، شيرعسل ، شيركاكائو ، شيرموز  و ….

گروه بسيار بسيار اندكي هستند كه به صورت مادرزادی ممكن است در روده انها باكتری مربوطه وجود نداشته باشد(تاكيد مي‌كنم بسيار بسيار اندك: مريم خانوم ! شما همين اول نگو جزء اين دسته هستيد كه باور نمي‌كنم!! )اين موضوع را تنها يك پزشك مجرب و با آزمايشات متعدد مي‌تواند تشخيص دهد.

برای اين دسته از افراد توصيه مي‌شود كه شير مصرف نكنند و بجای آن از ساير لبنيات مثل ماست ، پنير ، دوغ  و …. استفاده كنند. بازهم تاكييد مي‌كنم هيچكدام جايگزيني برای شير نيستند همانطور كه شير هرگز جايگزيني برای ماست و پنير و .. نخواهد بود.اگر ماست جايگزيني برای شير بود چرا اسمش را شير بگذارند؛ مي‌گذاشتند ماست آبكی !!

فراموش نكنيم: هر چيزی خواص خاص خود را دارد.

سوال بپرسيد، ولی فيتيله‌پيچ نفرماييد ؛ خواهشا!!

Advertisements

18 دیدگاه »

  1. محمد said

    حالا مادر من حتما بايد اين شير بي‌چاره و خوشمزه را بجوشونه و تبديل به يك زهر مار بي‌بديل بكنه و بعد به خورد ما بده! هرچي هم كه مي‌گم شير را نجوشون زير بار نمي‌ره! همين نيم ساعت پيش هم يه ليوان شير جوشيده بد مزه به زور سر نيزه به خوردم داد!

  2. RaoRos said

    اوا دکتر یه ذره مهربون باش
    وا دکتر بداخلاق
    خوب میایم مطبت خوب !
    عجب دکتری شدی ها

  3. monir said

    doctor joon be khoda dige shalafam kardi. lamasab in addresseto bede behem shir khordano yad bedi.
    ghorboonet ,
    monireh

  4. حسن said

    دکترجون شیر هواندیده رو چه جوری میشه خورد؟

  5. ادر مورد شیر شما به یک نکته مهم اشاره نکردید و آن شیر تخمیر شده است یکی از مشکلاتی که امروزه بسیاری از مردم مطرح میکنند چربیهای شیر است که باعث مشکلاتی برای ادمهای امروزی میگردد!!! و این مشکل فقط با شیر تخمیر شده یا به اصطلاح شیر ترش حل می شود و سازمان بهداشت جهانی هم مصرف این نوع شیر را توصیه کرده است که متاسفانه هنوز در ایران این نوع شیر جا نیفتاده است.

  6. sahar said

    Aghaye dr az shoma besyar mamnoonam.man hamishe moshkele khordane shir ra daram va bade khordanesh halat tahavo va sar darde besyar badi behem dast mide ama ba khordane tarkibate shir hich moshkeli baram pish nemiad.raveshi ke goftyd ra hatman az hamin emrooz emtehan mikonam ama yek soali dashtam man chon ba khordane shir moshkel daram ,shir soya mikhoram.mikhastam bedoonam ke aya shir soya mitoone jaygozine khoobi vase shir bashe?
    az shoma besyar sepasgozaram
    sahar.

  7. شیدا said

    در مورد شیر قهوه یا شیربا چایی هم کاش میگفتید.جایی خواندم شیربا چای،خاصیت چای را از بین میبرد! خاصیت شیر را چطور؟ یا خاصیت شیرقهوه از خاصیت هر کدام جداگانه کمتر است؟

  8. maryamss said

    دکتر جان ممنون من همیشه برا سوال بود چرا شیر می خورم دلم یه جوری میشه.البته از اون باکتری ها که میفرمائید خدارو شکر دارم .در ضمن این کامنت دو کاربرد داره.یکیش هم برای حرف گوش کنی و افزودن آواتوره

  9. دکتر جان
    یک نکته رو هم خوب بود ذکر می کردی
    برای افرادی که هر کاری می کنن دل و روده جوای نمیده
    این افراد می تونن از شیر کم لاکتوز استفاده کنن
    راستی ما یک بار یه خواهشی داشتیم
    ممنون که توجه نکردی
    🙂

  10. […] و این جور باید شیر خورد ! […]

  11. hiva said

    جالب بود ! ای کاش نام باکتری رو هم می گفتید.

  12. آمیر said

    مطلب شیری خوبی بود. کلی دهنمون بو شیر گرفت!

  13. علی said

    شیر می خوریم ولی شیرقهوه را پایه تریم.

  14. دكتر جون ممنون از اين مطالب خيلي خوبت
    خدا رو شكر در مصرف شير و فراورده هاش مشكلي ندارم

    فقط نمي دونم چرا تو خوردن پنير تبريز مكدرم و پنير پاستوريزه رو ترجيح مي دم شايد وسواس باشه.

    به هر حال ممون
    🙂

  15. سلام
    پیش از هر چیز از نوشته‌های پُربارتون قدردانی می‌کنم.
    مطلبی که درباره‌ی شیر نوشته‌اید خیلی مفید بود و برای اولین بار بود که چنین چیزی درباره‌ی چه‌گونگی افزایش باکتری‌ها می‌شنیدم، ممنون!
    در ضمن بد نیست به نوعی از شیرهای کم‌لاکتوز هم اشاره کنیم که در بازار وجود دارند و معده را اذیت نمی‌کنند.

  16. SunMaster said

    من با شیر جوشیده موافقم… خوشمزه تره!!!!

  17. mhmazidi said

    @سحر: همانطور كه گفتم هرنوع جايگزيني چون شيرقهوه، شيرسويا شير .. خوب است.
    @كوهيارجان: متشكرم.در مورد مشكل هم شرمنده…بازم در خدمتيم.
    @ ناارام: اساسا كل مشكل برمي‌گردد به همين لاكتوز! برای كشاني كه بدن انها با تجزيه لاكتوز مشكل دارد شير كم لاكتوز تجويز مي‌َود.

  18. maryam said

    ممنون دکتر جان بابت وقتی که برای توضیحات گذاشتی. اما من چند جا دکتر رفتم اونا هم همشون موندن که من چه مشکلی با شیر دارم ؟!شایدم تو بچگی یه اتفاقی در مورد شیر برام افتاده که ازش می ترسم و این جوری واکنش نشون می دم!

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: