10 ترفند برای افزایش ترافيك وبلاگ

مقدمه: تصور نمي‌كردم نوشته‌های من در مورد «وبلاگ‌نويسي» جذابيتي برای ديگران داشته باشد.اما استقبال خوب خوانندگان نشان داد كه علاقه‌مندان اين قسمت كم نيستند.به همين دليل از اين به بعد گهگاه مطالب جالبي كه در اين زمينه يافتم را عرضه خواهم كرد.با توجه به اينكه وبلاگ‌نويسي-اساسا- يك پديده غربي است به همين دليل بهتر ديدم كه از راهنماهای آنها-در ابتدا- استفاده شود.پس اكثر نوشته‌های موجود در اين دسته‌بندی ترجمه هستند.شما مي‌توانيد تجربيات شخصي خود را در كامنتهای هر مطلب وارد كنيد.

يكي از اهداف اكثر وبلاگ‌نويسان ايجاد ترافيك بيشتر در وبلاگشان است.گاه اين ترافيك ممكن است لحظه‌ای و ناشي از هجوم از طرف گوگل يا سايتهایی چون بالاترين باشد، اما برای بدست آوردن خوانندگان دائمی و در نتيجه افزايش ترافيك وبلاگ بصورت دائمی بايد بر روي خوانندگان (readers) وبلاگتان ، متمركز شويد.مطالب شما بايد برای آنها جذابيت داشته باشند تا هربار وسوسه شوند كه به وبلاگ شما سر زده و آن را بخوانند. اگر هدف خود را تنها خوانده شدن مطلب قرار دهيد، به نتيجه نمي‌رسيد بلكه بايد هدف، جذابيت برای خواننده باشد؛ تنها در اين صورت است كه نوشته‌های شما همانند قلاب، هر روز تعداد خواننده بيشتری را برای شما به ارمغان مي‌آورد.reader

چگونه؟  by focusing entirely on the reader, all the time. ترجمه كردن اين جمله از زيبايي آن مي‌كاهد: با فوكوس كردن كامل بر روی خوانندگان خود، برای هميشه.

1- مشكلات خوانندگان: هر مطلبي كه مي‌نويسيد-علاوه بر جذابيت- بايد برای خوانندگان شما مفيد باشد. يعني شما بايد طرح مشكل كنيد و به خوانندگان خود در حل آن كمك نماييد.خوانندگان خود را بشناسيد و سعي كنيد مشكلات احتمالی آنها را حدس بزنيد.مثلا تعداد زيادی از خوانندگان وبلاگ من كاربر گوگل ريدر هستند، پس نوشتن در مورد گوگل ريدر برای بسياری از خوانندگان اين وبلاگ مفيد است.در وبلاگ خود، خيلي در مورد مشكلات خودتان ننويسيد.با اشاره‌ای كوچك بگذاريد خوانندگانتان متوجه شوند كه شما هم همان مشكل را داريد؛ با اينحال تمام سعي خود را بر روی حل مشكل آنها متمركز كنيد.

2- خوانندگان خود را عصباني نكنيد: نويسنده از كلمه annoying استفاده كرده كه معانی گوناگون دارد: دلخور كردن، اذيت كردن، به ستوه آوردن، مزاحم شدن و… مصداق‌ها چيست؟ استفاده از پنجره‌های pop-up ، استفاده زياد از «ادامه مطلب را اينجا بخوانيد» ، ارائه فيد ناقص، استفاده از تبليغات فلش بخصوص متحرك ،استفاده زياد از تبليغات ، استفاده از رنگ‌های زننده ، استفاده از قالبهای شلوغ و درهم برهم و….

3- به كامنتها پاسخ دهيد: اگرچه برای وبلاگهايي با كامنت فراوان، پاسخ به همه آنها مقدور نيست، اما اگر وبلاگی با كامنتهای محدود داريد سعي كنيد به اكثر آنها پاسخ دهيد.تصور كنيد هر كامنت‌گذار در حكم صميمي‌ترين دوست شماست.سعي كنيد در جواب اكثر كامنتها، از كامنت گذار تشكر كنيد و به سوالات آنها دقيق پاسخ دهيد. ممكن است اين كار وقت زيادی از شما بگيرد اما لازم است.چرا؟ چون فلسفه وبلاگ اساسا مربوط به گفتگو(discussion) است نه بر پايه منتشر كردن نوشته(post).اگر با خواننده‌های خود گفتگو نكنيد وبلاگ شما مرده است!

4- به ايميل‌ها پاسخ دهيد: از ايميل برای گفتگوهای شخصي و دوطرفه استفاده كنيد.اگر پاسخ دادن به تك‌تك ايميل‌ها مقدور نيست، تا حد توان خود اين كار را انجام دهيد.حتي اگر شده است، در حد يك خط به ايميلهای خود جواب دهيد.چرا؟ چون وقتي كه كسي برای شما زحمت فرستادن ايميل را به جان مي‌خرد، بايد به او ثابت كنيد كه متوجه لطف او هست؛ هرچند با نوشتن يك تشكر ساده.

5- از خوانندگان سوال بپرسيد: هر هفته يا دو هفته يكبار من يك پست تحت عنوان Ask the readers مي‌نويسم.سوال ساده‌ای در رابطه با همان مطلب مي‌نويسم.با اين كار نشان مي‌دهم كه به عقل و درايت خوانندگان خود ايمان دارم.نشان مي‌دهم كه برای نظرشان احترام قايلم و اجازه صحبت به آنها مي‌دهم.اين كار كمك مي‌كند كه شناخت بهتری از خوانندگان خود بدست اورم و در نهايت مي‌تواند بنوعی مكمل مطلب اول(مشكلات خوانندگان) باشد.پس: از خوانندگان خود بپرسيد!

6- بهترين‌های خود را عرضه كنيد: در سايدبار يا هرجاي ديگری سعي كنيد، بهترين مطالب خود را ارائه دهيد تا خوانندگان شما مجبور نباشند انها را در ارشيو شما جستجو كنند.وقتي بهترينهای شما را بخوانند بيشتر لذت مي‌برند، بيشتر مي‌مانند، بيشتر مشتری مي‌شوند و با رغبت بيشتری مطالب شما را دنبال خواهند كرد.

7- جستجو را آسان كنيد: يكي از مهمترين كارها-بخصوص برای كساني كه ارشيو حجيم دارند- اين است كه امكانات جستجو در آرشيو وبلاگ را به آساني برای خوانندگان خود مهيا كنند.استفاده از آرشيوهای ماهانه،دسته‌بندیهای مختلف،قرار دادن جعبه جستجو و… همگي مفيدند.

8- به شكايتها گوش دهيد: اگر كسي از وبلاگ شما شكايت كند ممكن است شما در مقام تدافعی قرار بگيريد يا عصباني شويد.اما يك لحظه فكر كنيد: آنها انقدر برای شما ارزش قايل بودند-حتي اگر ناخودآگاه باشد- كه شكايت خود را مطرح كنند به اين اميد كه آن نقص در وبلاگ شما برطرف گردد.به شكايات گوش دهيد و آنها را همچون گنجي با ارزش ببينيد. هيچ الزامی نيست كه با كوچكترين شكايت خوانندگان، در وبلاگ خود تغييرات ايجاد كنيد؛ اما الزام است كه هميشه با دقت شكايات آنها را مطالعه كنيد.از طرفی پس از تغيير دادن ممكن است گروهی از خوانندگان تمايل داشته باشند كه وبلاگ را به سبك قبل از تغييرات برگردانيد. در هر دو صورت خوانندگان شما گنجينه شما هستند. اين را فراموش نكنيد.

9- چيزی كه آنها لازم ندارند اضافه نكنيد: ( مترجم: نويسنده در اينجا mybloglog را مثال مي‌زند.شما در همين وبلاگ در سمت راست خود در سايدبار مي‌توانيد ويجت مای‌بلاگ‌لاگ را ببينيد.نويسنده معتقد است، اگرچه مای‌بلاگ‌لاگ موجب آشنايي بيشتر وبلاگ‌نويسان با هم مي‌شود اما برای عامه خوانندگان هيچ فايده‌ای ندارد.شخصا پس از خواندن اين بند دچار ترديد شده‌ام. هدف من از استفاده از مای‌بلاگ‌لاگ در اين وبلاگ، از همان ابتدا جهت معرفی اين سرويس به خوانندگان بود.بنظر شما بهتر است اين ويجت را حذف كنم يا اينكه همين‌طور بماند؟ )

10- در مورد چيزهایی كه مورد علاقه خوانندگانتان نيست ننويسيد: اين بند بهتر بود همراه بند 1 مي‌آمد اما بدليل اهميت ؛ لازم است بر روی آن تاكيد شود. در مورد چيزهایی كه ارتباطی با وبلاگ شما ندارند، زياد ننويسيد.مثلا اگر در مورد ترفندهای وبلاگ نويسي، مي‌نويسيد سعي كند در وبلاگ خود زياد مطالب مرتبط با سياست يا ورزش را وارد نكنيد.همچنين سعي كنيد خيلي در مورد زندگی شخصي خود ننويسيد.خوانندگان شما دوست دارند با كليات زندگی شخصي شما اشنا شوند.گاه از خواندن نكته كوچكي از زندگی شما نيز لذت مي‌برند، اما وبلاگ را با كارهاي تكراری روزانه پر نكنيد.

منبع اصلي نوشته

13 دیدگاه »

  1. soboone said

    سلام دکتر جون حتماً به وبلاگ من سر بزن موضوع دیگه خیلی جدی شده

  2. Saleh said

    من هم با ایده نویسنده راجع به مای بلاگ لاگ موافقم

  3. این نوشته ها کیفیت وبلاگ نویسی را افزایش می دهند. ممنون به خاطر ارائه ی این نوشته ی مفید

  4. علی said

    واقعاً مفید بود!

  5. sepano said

    سلام
    من هیچ وقت وبلاگ ننوشتم که بخام نگران آمار بازدید کننده هاش باشم.

    ولی تا دلتون بخاد کامنت دادم.

    ینی من یجورایی وبلاگم رُ توی همین کامنت ها خلاصه کردم.

    حالا اگه اجازه بدین میخام یه لینک بزارم که مربوط می شه به یه سایت که توش کلی عکس باکیفیت هست.

    مخصوصا برای اونایی که تا به حال عکسی بالای یکی دُ مِگ ندیدن و اصلا عکسی با 120 مِگ حجم تو مخیلشون هم نمیگنجه توسیه میکنم یه سری به این لینک بزنن.:

    Unlimited Royalty Free Photos

    اگر ثبت نام کنید سایت به شما اجازه میده یکی از عکساشُ دانلود کنین.

  6. ممنون مفید و تاثیر گذار بود!

  7. samaneh said

    جناب اقای مزیدی
    با عرض سلام مجدد . نمی دونم چطور ازتون به خاطر توجهی که به پرسش بنده داشتید توجه کنم . ولی متاسفانه مشکل من هنوز حل نشده و لینک هایی که گذاشته بودید رو قبلاً مطالعه کرده بودم و حتی از صفحه ی http://www.maths.tcd.ie/~dwilkins/LaTeXPrimer
    هم که اطلاعات کاملی در مورد زبان لاتکس و نحوه ی نگارش اون به خواننده می ده نیز مطالبی رو خونده بودم ولی نمی دونم کجای کار اشتباه می کنم که پستی که با این زبان نوشته می شه حتی با اینکه بین دو علامت latex$ و $ قرار می گیره یا نصفه نیمه نمایش داده می شه و یا اصلاً نمایش داده نمی شه . به قسمت پرسشهای متداول هم رفتم ولی بازهم نتونستم از اشکالی که دارم سر در بیارم . در ضمن هنوز وبلاگ آنچنانی ندارم که شما بخواهید وقت خودتون رو صرف اون کنید . به عبارتی هنوز یک وبلاگ نویس آماتور هستم ولی دارم از شما و امثالهم خیلی چیزها یاد می گیرم و مطمئن هستم یه روز با افتخار آدرس وبلاگم رو اینجا خواهم نوشت و شما از دیدن نتیجه ی زحماتتون لبخند رضایت خواهید زد .
    در انتها باز درخواست می کنم اگر راه حلی به نظرتون می رسه منو در جریان بذارید . وبلاگ شما جزو وبلاگ هایی است که هر شب بهش سر می زنم . حتی اگر می خواهید پسورد و نام کاربری ام رو بهتون بدم تا در قسمت ادیتور اشکال رو بررسی کنید . چیزی غیر از این به ذهنم نمی رسه . بهتره زحمت رو کم کنم و برم دنبال جستجو توی اینترنت برای رفع اشکالم .

  8. samaneh said

    دوباره سلام
    فقط خدمت رسیدم بگم بالاخره تونستم دو سه تا معادله رو در بیارم و الان دارم در مورد درج جدول کار می کنم . اگه همکارای من ( من دبیر فیزیک هستم )از این latex سر در بیارند و صبور باشند خیلی چیزها می تونند تو وبلاگاشون بنویسند و از شر اپلود کردن خلاص می شن . خدایا به من کمک کن

  9. محمد said

    سلام
    وبلاگ واقعا بی نظری داری
    معرکه…عالی
    مطالبش عالی هست
    جدا باعث افتخاره که با شما تبادل لینک کنم
    منتظر پاسخ شما هستم
    شاد و پیروز باشید و موفق در پناه خدا
    گود بای

  10. mhmazidi said

    سمانه خانم:
    اميدوارم مشكلات حل شده باشد.در مورد استفاده از جدول در وبلاگ، توصيه بسيار زيادی مي‌كنم كه حتما نرم‌افزار ويندوز لايو رايتر را دانلود و استفاده كنيد.در مورد اين نرم‌افزار نيز مي‌توانيد در ارشيو همين وبلاگ چند مطلب بيابيد

  11. جناب مزیدی؛
    تصور می‌کنم فرهنگ وبلاگ نویسی و بلاگ خوانی در اروپا متفاوت است با این فرهنگ ایرانی. برادر جان، می‌رم توی وبلاگ فلانی نظر میدم، جواب‌شو توی قسمت نظرات وبلاگم میده. براش ایمیل می‌زنم، باز هم میاد جواب‌شو توی نظرات وبلاگم می‌نویسه. اصلاً‌ انگار نمیدونه ایمیل یعنی چی یا برای چه کاری باید ازش استفاده کنه. بسیاری از [به اصلاح] وبلاگ‌نویس‌های ایرانی با اصول و قوائدی که باید بطور غریضی داشته باشن، حتی آشنا هم نیستن. اگر بخوام توضیح کامل بدم، باید یک طومار بنویسم که حوصله‌ی آن را ندارم. مهم‌ترین نکته‌ای که لازم می‌دونم اینجا (از زبان بزرگان وب فارسی نقل کنم) اینه که اصلاً و ابداً آمار بازدیدها بیانگر اهمیت یک وبلاگ نیستند. حالا اگر دوستان مایل هستند آمار بازدید‌های وبلاگ‌شون زیاد باشه، بهترین توصیه‌ای که دارم اینه که تشریف ببرن وبلاگی درست کنن که بتونن توی قالبش از کدهای JAVA استفاده کنن. به همین راحتی و با کدهای مخصوص جاوا، می‌تونن شمار بازدیدها رو زیاد کنن. اگر هم هدف خوب نوشتن و مفید بودن هست، توصیه‌های شما می‌تونه مفید باشه. من اسم این پست را می‌گذارم: ده توصیه برای بهتر نوشتن
    متشکرم 🙂

  12. Bad Nabood
    Movafagh bashid :X

  13. rasoul said

    با سلام و عرض خسته نباشید اکه میشه لیست سایت یا وبلاگ هایی که تبادل لینک میکنند را در اختیار ما بگذارید خیلی ممنون خداحافظ .
    هر کی تونست به وبلاگ ما هم سر بزنه کاغذ دیواری های زیبایی در آن هست
    http://www.allwallpaper.blogfa.com
    هنوز به موتور جستجو معرفی نشده اگر خواستین بیاین به صورت مستقیم بیاین

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

بیان دیدگاه